Oktoberfest în Braşov

Pentru acest început de toamnă organizatorii Oktoberfest vor deschide distracţia în două corturi şi o nouă locaţie. Extinderea se face datorită numarului mare de vizitatori din ultimii ani. Locaţia aleasă este lângă fostul Stadion Municipal iar cele două corturi vor spune poveşti diferite. Se vrea a fi o reinventare a unei sărbatori mult aşteptate.

Wiesnzelt va fi cortul cu înfăţişare de poveste, vizitatorii trăind experienţe noi, exact ca în natură. Acesta va arăta ca o poiană, în care relaxarea va fi stăpână. Wiesnzelt ne duce cu gândul la festivalul Oktoberfest din Munich, organizat ca de fiecare dată la Theresienwiese, un enorm teren expoziţional botezat după numele Prinţesei Teresen von Sachsen-Hildburghausen, care şi-a sărbătorit aici căsătoria cu Prinţul Ludwig I.

Culoarea predominantă a locatiei va fi verde, ducându-ne cu gândul la o poiană sau o pădure, la natură şi la buna dispozitie. Totul va fi rustic, iar zona scenei, va fi montată în interiorul cortului şi va fi pictată manual. Portile mari din lemn şi decorul deosebit vor încanta vizitatorii. Anul acesta zona de relaxare şi voie bună s-a extins, fiind posibil astfel accesul la balcoanele locaţiei.

Aşa cum toţi vizitatorii s-au obişnuit, în afara cortului se vor putea distra la jocurile Ciucaş unde se va schimba modalitatea de câştigare a premiilor. Acestea vor fi cuprinse între 5 şi 700 de lei, iar premiile mari vor consta în costume bavareze şi halbe de bere din ceremică, personalizate. Roata lui Cornel şi Heleşteul sunt doar două dintre jocurile propuse în acest an de organizatori, care promit şi alte concursuri cu surprize mari.

Oaspeţii, de asemenea, vor avea ocazia să intre rapid în lumea minunată a jocului, cu condiţia să viziteze zona jocurilor de tip Luna Park. Peste 20 de utilaje imense vor fi puse la dispoziţia celor, care vor adrenalină şi vor să fie pentru câteva clipe la înălţime.

Kronstadtzelt este cel de-al doilea cort, care va fi pregătit pentru petrecăreţi şi va purta amprenta Braşovului. Vizitatorii vor putea face o incursiune în istoria oraşului de la poalele Tâmpei. Acest cort va face distinctie fată de ce suntem obisnuiti, va avea o notă urbană cu clădiri emblematice din Braşov, pentru ca farmecul citadin să-i învăluie pe oaspeţi.

Placa reprezerntativă de la intrare va sta marturie istoriei ce se leagă de cea a sasilor, aici prezentându-se informaţii preţioase despre acest lucru. Şi cine nu a văzut minunatele clădiri ale oraşului nostru, are şansa să le observe în miniatură, pictate pe scena, unde vor avea loc tot felul de recitaluri şi spectacole.

Vor fi 11 zile de petrecere, cu muzică bună, bere din belşug şi multe surprize. Una dintre plăcerile romanului este sa aprindă focul in aer liber si să gătească proţap, barbeque sau gratar, berea nu poate sa lipsească.
Şi pentru că organizatorii s-au gandit la tot, ei vor ca vizitatorii să fie odihniţi, cu chef de viaţă, astfel şi-au pus în gând să realizeze o zonă de relaxare, unde vor fi aduse hamace, se va putea juca badminton, iar iubitorii de lectură vor avea la dispoziţie o grămadă de cărţi, pentru a se putea pierde în lumea magică a studiului

O altă atracţie a Oktoberfest-ului este parada cu căruţe trase de cai, care se va desfăşura pe alt traseu, plecarea fiind în acest an din Piaţa Sfatului.
Dacă aveaţi planuri la început de toamnă, schimbaţi-le, pentru că aici distracţia va fi garantată!

Deci incepand cu data de 7 septembrie, terminand pe data de 17, vom celebra inceputul toamnei.

Echipa Ambient va asteapta la Brasov!