Amural, un Festival cu Suflet

Editia din acest an sta sub semnul intalnirii.

Brasovul istoric era un loc al raspantiilor comerciale si culturale. Mai cosmopolit decat Brasovul de azi. Intre timp a aparut generatia remix, unde regulile devin oportunitati iar zidurile vechi sunt obstacole de deposit.

A devenit tot mai dificil sa definim artele vizuale dupa tehnica sau mediul de manifestare. Ideea calatoreste instant intre arta si expunere iar revolutia devine regula.

Ideea acestui an este alaturarea creativa unde 1 plus 1 fac 3, sarbatorind astfel lucrurile pe care le aduce impreuna: oras + natura, istorie + tehnologie, arta + entertainment, inima + minte.

Impreuna, amurali de toate felurile, ne vom intersecta pentru a redesena orasul. Vom planta samanta creativitatii pentru ca, la final sa lasam lumea un loc mai frumos.

Ce este AMURAL?

• Intersectia dintre arta si entertainment
• Festivalul cu cele mai multe proiectii video simultane in tara
• Singurul festival dedicat esteticii vizuale
• In centrul orasului si in mijlocul naturii in acelasi timp
• Un loc de joaca, nu un spectacol

Inspirati de dorinta de a transforma zidul dintr-un obstacol in playground creativ, am construit logoul AMURAL din doua caramizi. Intersectate, acestea formeaza o inima. Orice poate capata suflet daca este privit cu mintea jucausa a artistului.

Ce ofera AMURAL?

• Graffiti – Cu ajutorul artei murale, in anii trecuti, am schimbat fatada peretilor vandalizati, in trei lucrari de arta ce intampina vizitatorii tot timpul anului.
Artistii de anul acesta ; Millo (ITA), Kitra (Bucuresti), Saddo (Bucuresti).

• Pictura – In 2016 am adus ca noua expresie artistica la AMURAL pictura.
Brasovul s-a intalnit prima data la festival cu lucrarile a doi pictori cu o viziune autentica, indrazneata menita sa ne trezeasca din apatia perceptiei de zi cu zi.
Artisti de anul acesta: Roman Tolici ( Romania)

• Digital – Amenajarea bastionului medieval cu cele mai noi tehnologii – VR, suprafete touch, imprimanta 3D si celebrul déjà GIF Festival – expozitia de gif-uri pe tableta.

• Design graphic – Expozitia de design graphic de la Poarta Ecaterina a fost dedicate anul trecut lui Radu Manelici.

• Muzica – Odata cu AMURAL, poienita Turnului Negru a devenit cel mai cool loc de petrecere din Brasov, primele nopti din septembrie fiind cele mai asteptate concerte ale orasului. Artistii din acest an au reusit sa gaseasca echilibrul perfect intre vizual si muzical, astfel publicul bucurandu-se de experienta senzoriala completa.
Artisti: Audio-video show: Nathan Fake ( UK), Alex Smoke (UK), Baba Dochia
(Cluj-Napoca).

• Ilustratie – Cea mai mare dintre expozitiile AMURAL, este cea de ilustratie, ce ocupa 3 etaje din masivul Turn Alb, unde sunt prezentati 30 de ilustratori si 200 de lucrari.
Artisti: Wasted Rita ( POR), Lea Rasovszky ( RO), Sorina Vaselina ( RO).

Avand atat de mult potential, editia cu numarul trei promite sa surprinda, iar echipa AMBIENT sustine arta in toate formele ei!