Brașov, sporturi de iarna, istorie și multe altele

Orașul Brașov, un oraș neasemuit de frumos, oferă oportunități nemaipomenite pentru a petrece iarna si a va lasă fascinați de albul zăpezii care scoate în evidentă fațadele clădirilor, acoperișurile caselor si arhitectura sa impresionanta.

În serile și nopțile reci de iarnă orașul este mai liniștit și mai prietenos cu cei care apreciază o plimbare, in care au ocazia sa descopere adevărate bijuterii, cum ar fi Biserica Neagra, Turnul Negru, Turnul Alb, Bastionul Țesătorilor, Poarta Ecaterina, Poarta Schei, Strada Sforii, Casa Negustorilor, Casa Sfatului, Muzeul Primei Scoli Romanești.

Cei care sunt pasionați de sporturile de iarna si doresc sa aibă parte de o excursie mai energica pot opta pentru a-si petrece timpul la Patinoarul Olimpic Brașov sau pot vizita una din cele mai bune stațiuni de schi din Europa, Poiana Brașov.

Patinoarul Olimpic Brașov a fost inaugurat in ianuarie 2010, este casa  echipei de hochei Corona Wolves Brașov  si este cel mai nou si cel mai modern patinoar la ora actuala din Romania. Patinoarul Olimpic din Brașov este situat in spatele Gării centrale din Brașov in incinta Parcului Tractorul si are acces auto cu parcări publice de pe Strada Turnului. Patinoarul are 1600 de locuri pe scaune și alte 400 de locuri în picioare, capacitatea totală fiind de peste 2000 de locuri. La nivelul tribunelor sunt 16°C, la 1-2 m. de gheață sunt 11°C. iar gheața are temperaturi variabile în funcție de sportul care se practică: -6°C pentru patinaj artistic, -10°C pentru short track şi -15°C pentru hochei. Patinoarul are 6 vestiare pentru hochei și patinaj, 1 pentru public si dispune de sală de protocol, sală de conferințe, cabinet medical, stație antidoping, fan shop, un bufet și baruri.

Priveliștile surprinzătoare se pot admira însă din stațiunea de schi si snowboarding Poiana Brașov, situata la doar 12 km de orașul Brașov, la care puteți accesa cu ușurința in doar 20 de minute cu autobuzele care pleacă din Livada Poștei( centrul orașului). Stațiunea este unul dintre centrele turistice internaționale cele mai vizitate de toți iubitorii sporturilor de iarna din lume si are 7 pârtii de schi impresionante, cu zăpadă de calitate excelentă, timp de 4-5 luni pe an, oferind vizitatorilor vederi spectaculoase și kilometri de coborâri.

După o zi minunata in care v-ați lăsat surprinși de farmecul orașului, Ambient Residence, situata in centrul Brasovului, va invita sa petreceți câteva ore contemplând liniștea care se așterne seara si fulgii de nea care dansează neîncetat. Dorim sa va fim alături si va punem la dispoziție atât cele mai confortabile si călduroase camere, cat si serviciile noastre de transfers cu șoferi profesioniști, pentru ca șederea dumneavoastră in Brașov sa fie una memorabila.

Va așteptam cu drag pentru a petrece o iarna de neuitat!